ORDU ALTINORDU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı

2023-2024 eğitim-öğretim yılı açılış programı Altınordu İlkokulunda gerçekleştirildi.

Altınordu İlkokulunda gerçekleştirilen yeni eğitim öğretim yılı açılış programına, Valimiz Sayın Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, Altınordu Kaymakamımız ve Vali Yardımcısı Vekili Erkan Karahan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, İl Millî Eğitim Müdürümüz Mehmet Fatih Vargeloğlu, İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Onur Bekyürek, şube müdürleri, okul müdürleri, öğrenci velileri, öğretmenler ve öğrencilerimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan program, öğrencimiz Buğlem Bahar Başköy ile Sınıf Öğretmeni Müjde Yazıcı tarafından İlköğretim Haftası'nın önemine ilişkin konuşmaların yapılması ile devam etti.

2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Altınordu İlkokulunda düzenlenen açılış programında konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Fatih Vargeloğlu, "Uzun bir tatilin ardından yeni eğitim-öğretim yılına huzur ve güven içinde girmenin heyecanı ve tatlı telaşı içindeyiz. Bugün ülkemizin her yanında olduğu gibi Eğitim Kenti Ordu'muzda da büyük bir sevinç ve mutluluk içerisinde; 125 bin öğrenci ve 11 bin 500 öğretmenimizle 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı'na başlamanın coşkusunu yaşıyoruz." dedi.

Ailemizden sonra hayatımıza yön veren en önemli basamaklardan birinin okul hayatı olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürümüz, "Okullarımız; bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan birer eğitim yuvasıdır. İyi ve doğru eğitimi verecek olanlar ise şüphesiz öğretmenlerimizdir. Öğrencilerimiz üzerinde etkili olan, müfredat ve kitaptan çok, öğretmenin şahsiyetidir.

Düşünce dünyamızın önemli şahsiyetlerinden Cemil Meriç: "En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir." diyerek eğitimin sevgi temelli ve gönül işi olduğunu da bir kez daha ortaya koymaktadır. Milletimizin varlığının, kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılmasının ilk şartı; tarihine, milletine, devletine, bayrağına ve vatanına bağlı nesiller yetiştirmekten geçmektedir.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi "Okul; genç beyinlere, insanlığa saygıyı, millet ve ülkeye sevgiyi, bağımsızlık onurunu öğretir." sözünden yola çıkarak, vatanına, bayrağına cumhuriyetine bağlı, insani değerleri benimseyen bireyler olarak yetişmeleri bizlerin en büyük arzusudur. Bizler de İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak geleceğimizin teminatı çocuk ve gençlerimizin iyi bir eğitim almaları, kaliteli bir mesleki eğitimin yanı sıra gelişmeye ve araştırmaya açık bir bakış açısına sahip olabilmeleri adına bütün imkânlarımızı seferber ettik.

İlimizde 195 olan kütüphane sayısı yeni açılan kütüphaneler ve 34 adet sıfır atık kütüphanesiyle birlikte toplam 411' e, kütüphanelerimizdeki kitap sayısı ise 299.321 den 1.386.622'a ulaştı. Deprem tahkiki sonucunda 66 okul ve kurumumuzun yıkımı gerçekleştirilerek güçlendirme kararı verilen 46 okul ve kurumumuzdan 44 tanesinin geçici kabulü yapılmıştır. Son üç yılda  304 derslik kapasiteli 21 okul, 3 atölye, 372 kişi kapasiteli 3 pansiyon ve 3 spor salonundan oluşan 24 adet yatırımımız tamamlanmış olup; 328 derslik kapasiteli 28 okul ve 350 kişi kapasiteli 3 pansiyon ile toplam 30 adet yatırımımız devam etmektedir. Altınordu ilçemizin Karşıyaka ve Şahincili mahallesinde yapımı devam eden okullarımızı, yıl sonuna kadar tamamlayarak öğrencilerimizle buluşturacağız. Hayırsever yatırımları kapsamında olan toplam 47 derslikli 7 okulumuz, proje ve ihale aşamasındadır. 48 adet yatırımımız ise ek yapım ve revize devlet programına alınmıştır. Yine son üç yılda 84 kurumumuzda doğalgaz dönüşümü tamamlanmıştır. İlimizde 2020 yılına kadar 1 olan e-sınav merkezi sayısı ise 10'a çıkarılmıştır.

Tüm çocuk ve gençlerimizin fırsat eşitliği içinde eğitim-öğretim olanaklarından faydalanabilmesi için çalışmaya, eğitim alanında önemli atılımlar gerçekleştirmeye ve günün ihtiyaçlarına uyum sağlamaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle; öncelikle himayelerinde çalışmalarımızı gerçekleştirdiğimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin'e, Valimiz Sayın Muammer Erol'a, ilimizde eğitime verdiği değer ile her zaman desteğini yanımızda hissettiğimiz, sera ve oyun parklarından, bahçe düzenlemesine kadar birçok çalışma yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler'e,eğitim öğretim faaliyetlerimizin başarılı bir şekilde yürütülmesinde bizi destekleyen Altınordu Kaymakamımız Sayın Erkan Karahan'a, Altınordu ilçemiz için çalışan ve okullarımızda temizlik ve hijyen koşullarında eğitim öğretimin devam etmesi adına her zaman katkı sağlayan Altınordu Belediye Başkanımız Sayın Aşkın Tören'e, değerli protokol üyelerimize, kıymetli meslektaşlarıma, öğrencilerimize ve misafirlerimize programımıza katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının Eğitim Kenti Ordu'muza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor; tüm öğrenci ve meslektaşlarımın sağlıklı ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum." dedi.

4. sınıf öğrencilerimizden Uras Mirza Çiftçi ve İrem Demir tarafından şiirlerin okunduğu programda, 4. sınıf öğrencilerimizden Zeynep Bacınoğlu ve Ali Efe Gürsu tarafından, 1. Sınıf öğrencilerimizden Melis Arslantürk ve Burhan Çakmak'a "Okulumuza Hoş Geldin" çiçeği sunuldu. Valimiz Sayın Muammer Erol, Halk Oyunları gösterisinin ardından protokol üyeleri ile birlikte 1/B sınıfına geçerek ücretsiz ders kitaplarının temsili dağıtımını gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz ile birlikte okul sıralarına oturarak bir süre sohbet eden Valimiz Sayın Muammer Erol, öğrencilerimize yeni eğitim-öğretim yılında derslerinde başarılar diledi. Valimiz Sayın Muammer Erol, program sonrası protokol üyeleri ile birlikte öğretmenler odasına geçerek burada öğretmenlerimiz ile bir araya geldi.

Valimiz Sayın Muammer Erol, Ordu'daki okulların fiziki ve eğitim alt yapısının yeterlilik konusunda oldukça iyi bir noktada olduğunu ifade ederek, öğretmenlerden beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi. Çocukların eğitimi için aynı zamanda velilerin de gayreti ve desteğinin olması gerektiğini ifade eden Valimiz Sayın Muammer Erol, "Öğretmen arkadaşlarımızın özverileri çabaları olmazsa, öğretmenlik olmaz. Samimi gayretlerimizi çocuklarımızdan esirgemeyelim. Bütün ümidimiz çocuklarımızda. Hep söylüyoruz, 'öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' diye. Onun için eserinizle övünmek istiyorsanız, gayretinizi çocuklarımızdan esirgemeyin" diye konuştu.

12-09-202312-09-202312-09-202312-09-202312-09-2023

Karşıyaka Mahallesi, Atatürk Bulvarı Kat.2 No.336E 52200 Altınordu/ORDU - 0(452) 2101124_2101114_2101122

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.